nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf aardbevingsbestendige woningprojecten in Groningen

woningbouw 857

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf aardbevingsbestendige woningprojecten in Groningen
Meerstad

Uit de database van Bouwberichten belichten we dit keer vijf opmerkelijke projecten met aardbevingsbestendige woningen in Groningen.

  1. Haarkes Stee te Meerstad (foto boven)

Het bouwen van 18 aardbevingsbestendige koopwoningen (4 twee-onder-een-kapwoningen / 14 rijwoningen) aan de Woldmeerweg. Project ‘Haarkes Stee’. Verkoop is gestart in mei 2018. Startdatum is fictief.

  1. Zandplatenbuurt te Delfzijl

Bouwen, na sloop van een groot aantal huurwoningen, van 386 huurwoningen in de Zandplatenbuurt, in de omgeving van de Europaweg. Woningbouwcorporatie Acantus ziet dit als enige optie om de wijk aardbeving- en toekomstbestendig te maken. Er worden ook flats gesloopt, het is nog niet duidelijk of hiervoor in de plaats hoogbouw terug komt. De sloop/nieuwbouw van koopwoningen wordt besloten door de huiseigenaren.

 

  1. IJsbaanlocatie te Sappemeer

Sappemeer

Bouwen van 10 halfvrijstaande aardbevingsbestendige koopwoningen aan de Schoonrijder op vml. IJsbaan locatie.

 

  1. Spoorstraat te Delfzijl

Delfzijl

Bouwen van 15 sociale huur appartementen aan de Spoorstraat. De woningen worden nul-op-de-meter / aardbevingsbestendig / gasloos gebouwd. Voor dit project worden drukpalen gebruikt van IJB groep.

 

  1. Zeedijken e.o. te Loppersum

Bouwen, na sloop, van 75 woningen aan de Zeedijken, Delfstraat, Fivelstraat, Wijmersweg en Ter Muyden. Woningen worden aardbevingsbestendig teruggebouwd.

 

Reageer op dit artikel