nieuws

‘Prefabwoningen Slokker vertonen scheuren, verzakken en lekken’

woningbouw 4078

‘Prefabwoningen Slokker vertonen scheuren, verzakken en lekken’
De Spaarhuizen van Slokker. Ermelo. © Ruben Schipper Fotografie

Tientallen prefab-woningen van de Slokker vertonen scheuren, lekken, of kampen met verzakkingen. Dat blijkt uit onderzoek van De Stentor. De directeur van Slokker Innovate hult zich in stilzwijgen.

Een kwestie van in elkaar zetten. Binnen een dag op locatie. Prefab heeft de toekomst is al jaren de idee, maar in Apeldoorn, Zeewolde, Ede, Culemborg en Huizen denken bewoners van de zogeheten Spaarhuizen van Slokker daar toch echt anders over.

Spaarhuizen? Niets blijft ze bespaard, aldus De Stentor.

De krant bezocht vijf woonwijken en sprak met talloze kopers. Zij gingen voor een droomhuis, maar hebben nu spijt van hun aankoop.

Ontwerp- en uitvoeringsfouten

Scheuren in muren, scheuren in plafonds, paddenstoelen die aan muren groeien, scheef getrokken kozijnen, kromme deuren, geluidsoverlast, tochtproblemen, verzakte vloeren. De klachten liegen er niet om.

Deskundigen zeggen tegen de krant dat het gaat om ontwerpfouten en uitvoeringsfouten. Oud-werknemers van Slokker (die anoniem willen blijven) verklaren dat de problemen het gevolg zijn van een reorganisatie in 2016: kennis vloeide toen weg uit het bedrijf.

Onbereikbaar

Slokker schrijft in een schriftelijke reactie aan De Stentor dat het de klachten betreurt. De bouwer heeft het over “een beperkt aantal dat nog openstaat”. En. “Wij zijn met alle kopers in gesprek.”

Hoe dit verhaal afloopt is nog onduidelijk. Slokker hangt een dwangsom boven het hoofd en een potentiële opdrachtgever dreigt een opdracht in te trekken.

Cobouw heeft verschillende pogingen ondernomen om Slokker te laten reageren op het verhaal in De Stentor. “Zet uw vragen op de mail”, kreeg Cobouw te horen. Op die mail (met vragen) is niet gereageerd door Slokker.

Op de website van Slokker staat wel een verklaring.  

 

Reageer op dit artikel