nieuws

Nieuwbouwhuizen in Brielle onbewoonbaar verklaard

woningbouw 5228

Nieuwbouwhuizen in Brielle onbewoonbaar verklaard

Het AD bericht dit weekend over een blok nieuwbouwwoningen in Brielle die onbewoonbaar verklaard zijn. Er is iets misgegaan bij het isoleren van de woningen. ‘Er kwam isolatiemateriaal uit de stopcontacten’.

Volgens het AD heeft de brandweer zes van de zeven nieuwbouwhuizen in de Van Sleenstraat in Brielle brandonveilig verklaard. En dus mogen de bewoners er niet in. Bij een controle kwamen isolatieballetjes uit het stopcontact. Die hadden zich moeten hechten in de spouwmuren, maar dat is niet gebeurd. Pas als de isolatie is vervangen, mag er weer in de huizen gewoond worden. Want in het geval van brand fungeren de spouwmuren nu als katalysatoren die het vuur aanwakkeren, vreest de brandweer.

Volgens de bewoners betekent dit dat de nieuwe keukens en badkamers er weer uit moeten

Volgens de bewoners betekent dit dat de nieuwe keukens en badkamers er weer uit moeten. Volgens het AD zijn er al eerder problemen geweest bij dit zogenaamde Slimhus-concept. Bewoners mochten zelf de indeling bepalen en de woningen zouden er binnen zeventien weken staan. Nu is het twee jaar verder en is van de zeven woningen alleen het vrijstaande huis bewoond, meldt de krant. In de andere zes geschakelde huizen mag niemand wonen.

De kopers klagen steen en been over het bouwproces.

De kopers klagen steen en been over het bouwproces. Volgens hen werden afspraken steeds veranderd: de huizen zouden nul op de meter worden, maar daarvan werd weer afgestapt. Ook kregen ze plotseling geen warmte-terugwinsysteem meer en werden de beloofde kunststof kozijnen geschrapt.

Reageer op dit artikel