nieuws

Hurks werkt na herstructurering aan winstverbetering

woningbouw Premium 1252

Hurks werkt na herstructurering aan winstverbetering

Hurks bouw en vastgoedontwikkeling heeft over het afgelopen jaar een omzet geboekt van 181 miljoen euro. Onder aan de streep hield het Eindhovense concern 2,8 miljoen over. Dat heeft de onderneming vrijdag bekendgemaakt.

De omzet ligt een stuk lager dan de 274 miljoen die een jaar eerder werd behaald. De daling houdt verband met een ingrijpende herstructurering. Hurks verkocht onder andere zijn prefabbeton fabrieken, de geveltechniekactiviteiten en twee bouwcenters – en richt zich alleen nog maar op ontwikkelen, bouwen en onderhoud.

De reorganisatie ging ook gepaard met flink wat wisselingen in de top van de onderneming. Voormalig Van Wijnen-topman Cees van Bemmel werd begin 2018 (tijdelijk) aangesteld als algemeen directeur. Inmiddels is hij in die positie vervangen door de van Heijmans afkomstige Jeroen de Bekker.

Ook kwam er in de persoon van Marcel Jacobs een nieuwe financieel directeur. Daarmee is de “financiële kolom omgebouwd van brandbestrijding naar brandpreventie”, schrijft Hurks in het jaarverslag over 2018.

Hurks ziet slagkracht toenemen na reorganisatie

Volgens het bedrijf is de organisatie door alle ingrepen “aanzienlijk” sterker geworden. “De slagkracht van Hurks is toegenomen met een aantal nieuwe mensen in het management team. Ook zijn er belangrijke mijlpalen bereikt in het verhogen van de efficiency in werkprocessen en de samenwerking bij het ontwikkelingen en realiseren van projecten.”

Dit jaar wil Hurks de winst verder opvoeren. Een hogere omzet wordt niet nagestreefd. Als werkgebied richt de onderneming zich op de as Amsterdam-Eindhoven-Maastricht.

De bouwtak is met een omzet van 171 miljoen veruit het grootste onderdeel van Hurks. Het bedrijf ziet de resultaten daar langzaamaan verbeteren, “ondanks de moeilijke markt en het gegeven dat nog gewerkt wordt aan een aantal projecten vanuit het verleden”.

Reageer op dit artikel