nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: getrapte woontorens

woningbouw 1063

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: getrapte woontorens

Uit de database van BouwBerichten.nl dit keer een selectie van vijf opmerkelijke woningbouwprojecten. Deze week vijf getrapte woontorens in de gunning- en uitvoeringsfase.

  1. Woonwerkcomplex ‘OurDomain’ in Amsterdam (foto links)

Bouwen, na de sloop van het kantorencomplex Holendrecht Centre, van een woonwerkcomplex voor studenten, young professionals, expats en starters met 1.560 appartementen (956 sociale huurwoningen / 383 middeldure huurwoningen / 221 vrije sector huurwoningen) / detailhandel / horeca / kantoren / dienstverlening en sporthal, verdeeld over 3 units (gebouw A/B/C) aan het Markelerbergpad / Pietersbergweg aan de zuidkant van de A9 in het project ‘OurDomain’. Sloop is uitgevoerd door Beelen. Installateurs voor gebouw A zijn Van Der Pol / Cevesin / Dubotechniek en Schouten Techniek. Installateurs voor gebouw B en C G. van Dam / Dubotechniek.

  1. Multifunctioneel wooncomplex ‘Knightsbridge’ in Hoofddorp

Wooncomplex Hoofddorp

Bouwen, na de sloop van de kantoren, van zo’n 600 woningen / commerciële ruimten / kantoorruimte / ondergrondse parkeergarage aan de Gemaalhof / Kalorama / Kruisweg. Project ‘Knightsbridge’. Blok 29 binnen nieuwbouwwijk ‘Hyde Park’.

  1. Appartementencomplex ‘The Muse’ in Rotterdam

The Muse Rotterdam

Bouwen van de woontoren ‘The Muse’ met 94 appartementen / parkeergarage / commerciële ruimte aan de Wijnhaven. Blitta verzorgt installatie puien.

  1. Woontorens Strijp-S in Eindhoven

Strijp S Eindhoven

Bouwen van twee woontorens. Toren S1 met 105 huurappartementen (Diederendirrix Architecten) / S2 met 201 huurappartementen(Kenk Architecten) aan de Philitelaan op vml. bouldergym Monk. Onderdeel van het plan ‘Strijp-S’. Blok S1 is gestart.

  1. Appartementencomplex ‘The Gustav’ van Amsterdam

Gustav Amsterdam

Bouwen van twee gebouwen met in totaal 144 koopappartementen (115 studio’s / 29 appartementen) / commerciële ruimte / ondergrondse parkeervoorziening aan de Gustav Mahlerlaan / George Gershwinlaan / Leo Smitstraat. Project ‘The Gustav’. Betreft blok 2b van gebiedsontwikkeling ‘Gershwin’. Duurzaam project vanwege stadsverwarming/koeling. Oplevering ligt nog niet vast, planning eind 2019. Steboma is installateur ventilatie / Bogro is installateur verwarming.

 

Lees meer over woontorens

Lees meer over woontorens

Reageer op dit artikel