nieuws

Heddes gaat stationsgebied Amsterdam-Noord bouwen: ‘Een van onze grootste projecten’

woningbouw 3189

Heddes gaat stationsgebied Amsterdam-Noord bouwen: ‘Een van onze grootste projecten’

Heddes heeft de opdracht gekregen om 361 appartementen en twee hotels te bouwen bij het stationsgebied Amsterdam-Noord.

Dat is het dochterbedrijf van Ballast Nedam overeengekomen met ontwikkelaars AM en Blauwhoed. Het gaat om 184 huurappartementen en 177 studentenappartementen.

Altera Vastgoed, woningcorporatie De Key, Hotel Noord Holding zijn afnemers van de woningen en het hotel. “Het project heeft een aanneemsom van 79,6 miljoen euro”, zegt Niels Doodeman, directeur van Heddes.

Het plangebied, kavel 1N2, ligt ten westen van het Station Noord, het beginpunt van de Noord-Zuidlijn. De start van de bouw vindt plaats aan het eind van het eerste kwartaal 2019. De oplevering staat gepland voor medio 2021. Het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten uit Rotterdam.

De Key doet mee voor 177 appartementen

Altera Vastgoed wordt eigenaar van de 184 huurappartementen, de commerciële ruimte en 106 parkeerplaatsen. De appartementen variëren van één- tot vierkamerappartementen, met een oppervlak uiteenlopend van 43 tot 123 vierkante meter. Vanuit de appartementen hebben de bewoners zicht op groene daken bedekt met sedum.

De 177 betaalbare studentenappartementen bevinden zich in de toren met dertien etages en zijn eigendom van Woonstichting De Key. De Key zal de studentenwoningen te zijner tijd verhuren door middel van campuscontracten of een tijdelijk contract voor internationale studenten.

Vorig jaar kwam de ontwikkeling van het stationsgebied stil te liggen vanwege de hoge bouwkosten. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de bouw van woningen in mei 2018 zou starten.

Volgens Doodeman is het een van Heddes’ grootste projecten. “Ze hebben ons gekozen omdat wij zowel woning- als utiliteitsbouwer zijn.”

Van de lange vertraging weet hij niets af. “Het project heeft wel die naam, maar wij zouden eigenlijk eind 2018 beginnen. Dat is een paar weken later geworden, dus dat is nog best snel.”

Met Heddes gaat het volgens hem “hartstikke lekker”. “We hebben een gezonde mix aan projecten.”

Reageer op dit artikel