Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

100 miljoen extra voor verduurzaming huurwoningen

woningbouw 808

100 miljoen extra voor verduurzaming huurwoningen

De vier coalitiepartijen hebben afgesproken om jaarlijks 100 miljoen euro extra te stoppen in de verduurzaming van sociale huurwoningen. Ingewijden bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws. De investering wordt op Prinsjesdag bekendgemaakt.

Dat bedrag komt bovenop de 100 miljoen die VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in het regeerakkoord hebben afgesproken voor energiebesparing door woningcorporaties.

De vereniging van woningcorporaties Aedes meldde in mei nog dat de komende decennia 108 miljard nodig is voor het verduurzamen van ruim 2 miljoen huurwoningen en om ze aan te sluiten op een andere warmtebron dan gas.

‘Een eerste stap in de goede richting’

Aedes-voorzitter Marnix Norder noemt de extra 100 miljoen een “eerste stap in de goede richting”. De Woonbond laat weten het extra geld “volstrekt onvoldoende” te vinden. Volgens deze organisatie moet de verhuurdersheffing van tafel zodat corporaties dat geld in hun woningen kunnen investeren.

Ook Aedes vindt de belastingdruk te hoog. Norder: “We willen meer nieuwe woningen bouwen en betaalbare huren. Én meer energiezuinige en duurzame huizen. Ook het kabinet vindt dit belangrijke opgaven. Hetzelfde kabinet dat woningcorporaties ruim een miljard euro aan belasting oplegt. Onze huurders betalen dus belasting, terwijl kopers geld toe krijgen. Dat kan niet zo doorgaan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels