nieuws

Vijf bijzondere bouwprojecten: woningen voor starters

woningbouw 1137

Vijf bijzondere bouwprojecten: woningen voor starters

Starters op de woningmarkt hebben het moeilijk. Maar toch wordt er wel gebouwd voor die groep. Cobouw Bouwberichten signaleert vijf opmerkelijke bouwprojecten voor starters.

De NVB noemde het zelfs Code Rood: de woningbouw voor starters blijft ernstig achter. CobouwBouwberichten ging op zoek naar woningprojecten voor starters en vond vijf opmerkelijke voorbeelden in Noord- en Zuid-Holland.

1. Change= in Amsterdam Zuidoost

Hier worden 596 sociale huurwoningen gebouwd voor jongeren met gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasbar, flexwerkplekken, een restaurant en een sportschool aan de Bijlmerdreef/Dolingadreef. Project ‘Change=’, is duurzaam vanwege het gebruik van zonnepanelen.

2. Stadskwartier Palenstein in Zoetermeer

Hier gaat het om 38 koopwoningen / 91 sociale huurappartementen / 21 starters appartementen (koop) / 2 supermarkten / winkels aan de Florens van Brederodelaan / Jan van Beierenlaan e.o. in de wijk Palenstein. Project ‘Stadskwartier Palenstein’. Sloop is uitgevoerd door aannemer Beelen. Architect is LEVS.

Palenstein Zoetermeer

3. The FIZZ Don Bosco in Amsterdam West

De bouw van eenJumbo supermarkt / winkels (3.000 m2) / 429 startersappartementen voor young professionals (huur) / ondergrondse parkeergarage aan de Don Boscostraat / Jan Celstraat / Osdorpplein. Project ‘The FIZZ Don Bosco’, onderdeel van herontwikkeling Osdorpplein.

Project Don Bosco in Amsterdam

4. DOCK in Zoetermeer

Herontwikkelen van het voormalige kantoorgebouw Hannie van Leeuwen tot appartementencomplex ‘DOCK’ met 59 startersappartementen (huur) aan de Kadelaan. Sloop is uitgevoerd door VSM Sloopwerken. LIAG heeft het gevelontwerp gemaakt, Bureau Bouwkunde heeft het bouwkundig uitgewerkt. Installateurs bekend bij aannemer.

 

Starterswoningen in Numansdorp

5. In de Roos in Numansdorp

Bouwen van 13 koopwoningen waarvan 9 starterswoningen / 4 levensloopbestendige woningen op voormalig terrein gemeentewerf Cromstrijen aan de Meidoornstraat / Groeneweg. Project ‘In de Roos’.

Ga naar Cobouw Bouwberichten

Ga naar Cobouw Bouwberichten

Reageer op dit artikel