nieuws

Kort | Alle 7,5 miljoen WOZ-waardes woningen opvraagbaar: loket geopend

woningbouw 2268

Het WOZ-waardeloket is open. Daarmee zijn alle WOZ-waardes van alle 7,5 miljoen woningen gratis en open toegankelijk opvraagbaar. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bekend gemaakt.

Kort | Alle 7,5 miljoen WOZ-waardes woningen opvraagbaar: loket geopend

Sinds eind 2016 is de WOZ-waarde van woningen in alle gemeenten openbaar. Maar pas sinds kort zijn de waarden op te vragen via het WOZ-waardeloket. Het loket biedt de mogelijkheid de WOZ-waarde van huizen en appartementen te raadplegen.

Met enkele klikken is niet alleen de vastgestelde waarde van de gemeente voor een woning bekend, maar ook objectkenmerken, zoals de locatie, bouwjaar en gebruiksoppervlakte. Alle gegevens komen uit  de Basisregistraties adressen en gebouwen. De WOZ-waarde ijlt altijd na op de werkelijke marktwaarde van woningen, maar geeft wel een indicatie.

Reageer op dit artikel