nieuws

Wie wil er een picknicktafel voor een tientje van Bouwgroep Moonen?

woningbouw Premium 1849

Wie wil er een picknicktafel voor een tientje van Bouwgroep Moonen?
Bouwgroep Moonen ging ten onder door de gestegen bouwkosten. Foto Erald van der Aa

De spullen van de failliete Bouwgroep Moonen gaan onder de hamer. Containers, bouwhekken, balken, portapotti’s en opvallend veel kruiwagens zoeken een nieuwe eigenaar.

Ze staan er wat verloren bij, de twee picknicktafels die naast de kantine stonden van Bouwgroep Moonen uit Den Bosch. Geen geurende kroketten of knisperende salades meer die tijdens gesprekken over voetbal of lastige woningbouwprojecten al zittend op deze pauzeplaatsen genuttigd worden.

De bouwers is een paar maanden failliet. Alle spullen gaan nu onder de hamer, kondigt veilinghuis BVA aan. Zo hopen curatoren Ralf van der Pas en Ilona van de Klundert nog wat geld over te kunnen houden om te verdelen over de 384 schuldeisers die gezamenlijk 17,6 miljoen euro tegoed hebben.

Voor handelaren zit er ook wat bij

BVA biedt 750 kavels aan. Van 12 tot en met 18 juni 2018 kan een bod uitgebracht worden. Eerst kijken kan ook: op vrijdag 15 juni. Adres: Korte Huifakkerstraat 8, Breda.

Heel veel zal de veiling waarschijnlijk niet opleveren. Want het zijn vooral kruiwagens (46), slijpmachines, ladders en steigers die te koop staan. Voor de handelaren die niet thuis zijn in de bouw zit er ook waar bij: een paar gele fauteuils, zes pc’s, een paar vergadertafels en heel veel portapotti’s.

Veel spullen zijn al verkocht, melden de curatoren in het eerste faillissementsverslag. Zoals kantoorinventaris, gereedschappen, aanhangers en materieel. Over dat laatste loopt nog een onderzoek. Zoals Cobouw eerder meldde heeft Bouwgroep Moonen een paar maanden voor het faillissement voor 850.000 euro materieel verkocht aan Reco. Dat betreft ongeoorloofd voordringen bij een naderend faillissement, menen de curatoren.

HSB heeft het materieel bij het project Holland Park opgekocht.

 

Reageer op dit artikel