nieuws

Braziliaanse bouwer van betaalbare woningen Rubens Menin ‘s werelds beste ondernemer

woningbouw Premium 847

Braziliaanse bouwer van betaalbare woningen Rubens Menin ‘s werelds beste ondernemer

Rubens Menin, de eigenaar van de ontwikkelende bouwer MRV Engenharia, is verkozen tot ‘s werelds beste ondernemer. De Braziliaanse ondernemer wil na Brazilië ook de rest van de wereld aan betaalbare woningen helpen.

Rubens Menin heeft als doel om het kopen van een woning bereikbaar te maken voor mensen met een kleine beurs. Sinds de oprichting van zijn bedrijf MRV Engenharia in 1979 is hij daar voortvarend mee bezig. In Brazilië is zijn bedrijf  de grootste ontwikkelaar en bouwer van betaalbare huizen. Een op de tweehonderd Brazilianen woont in een huis van MRV Engenharia, een bedrijf van 24.000 werknemers.

Een gezonde bouwsector is goed voor ontelbaar veel mensen in de wereld”, zei Menin zaterdag tegen FT nadat hij de EY World entrepreneur of the year 2018 award had gewonnen.

In tien dagen zestien woningen in vier lagen

Hij is nog niet klaar met zijn missie.  “Ik ben 60 jaar en mijn plan is nu om de wereld te veranderen.” Dat wil hij door internationaal uit te breiden.

De jury is lovend over de innovatieve bouwmethode van het bedrijf. Met de “betonnen wandmethode” kan in tien werkdagen een gebouw met vier verdiepingen en zestien woningen neergezet worden.

MRV is sinds 2008 onderdeel van het sociale huisvestingsprogramma “Minha Casa, Minha Vida” (Mijn Huis, Mijn Leven), dat tot nu toe drie miljoen huizen voortbracht.

 

EY over het bedrijf van Rubens Menin.

 

Reageer op dit artikel