nieuws

Van Wijnen verkoopt 2700 woningen, winst en omzet hoger

woningbouw 2791

Van Wijnen verkoopt 2700 woningen, winst en omzet hoger

Van Wijnen heeft dankzij een groeiend aantal woningverkopen meer winst en omzet behaald. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bouwbedrijf uit Baarn maandagmorgen heeft gepubliceerd.

De omzet steeg met 8 procent naar 821 miljoen. De nettowinst kwam uit op 22,4 procent. Daarmee groeide de nettomarge naar 2 procent (2016: 1,9 procent).

Van Wijnen verkocht ruim 2.700 nieuwe wooneenheden, waarvan 814 aan particulieren. Vorig jaar werden nog 2.500 gebouwd, waarvan de helft in eigen ontwikkeling.

Uit eigen ontwikkeling werd bijna 200 miljoen euro omzet gehaald, vergelijkbaar met het jaar ervoor.

Honderden starters- en studentenwoningen

Een deel van de door Van Wijnen gebouwde woningen wordt in voormalige kantoren gerealiseerd. Het gaat om woningen in het middendure huursegment. In Diemen worden voor vastgoedbelegger Greystar onder andere honderden studentenwoningen neergezet.

In Enschede wordt het voormalig TU-onderwijsgebouw De Hogenkamp dit jaar getransformeerd naar ruim 1.200 starterswoningen en studentenunits.

Van Wijnen zegt als “méér-dan-bouwer” het als taak te zien Nederland toekomstbestendiger te maken. “Wij willen daar een proactieve rol in spelen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Slim, energieneutraal en betaalbaar”, zegt directievoorzitter Edwin van den Berg.

In 2017 werd de duizendste aardgasvrije woning opgeleverd en is de ontwikkeling van een circulaire variant van het concept Fijn Wonen gestart. Voor corporaties werden vorig jaar ruim drieduizend woningen energetisch verbeterd en gerenoveerd.

Distributiecentrum gebouwd voor Bol.com

In de utiliteitsmarkt werkte Van Wijnen aan de nieuwbouw van het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven. Beide projecten ontvingen de internationale Breeam Award.

Van Wijnen staat er financieel stevig voor. De solvabiliteit was eind 2017 36 procent. Voor 2018 verwacht Van Wijnen een verdere groei van de omzet en de resultaten. In de orderportefeuille zit 1,2 miljard euro aan werk.

Vorig jaar groeide het aantal banen van bouwconcern, dat bestaat uit 24 vestigingen, met 90 voltijdbanen. Daarmee staan er 1.664 werknemers op de loonlijst.

Reageer op dit artikel