nieuws

Pronk Bouw lijft Alkmaarse mkb-aannemer Olbers in

woningbouw 873

Pronk Bouw lijft Alkmaarse mkb-aannemer Olbers in

Pronk Bouw uit Warmenhuizen heeft het Alkmaarse bouwbedrijf Jos Olbers overgenomen. Dat hebben de ondernemingen bekendgemaakt. Olbers blijft onder zijn eigen naam opereren. Gevolgen voor het personeel heeft de overname niet.

Voor Olbers betekent de inlijving dat de continuïteit van het ruim 40 jaar oude bouwbedrijf gewaarborgd is. Bovendien kan de onderneming zich verder ontwikkelen onder de vlag van een grotere bouwer.

“De laatste anderhalf jaar hebben we zo veel werk, dat we zelfs potentiële opdrachten moesten afzeggen. Daarnaast kwamen steeds meer grote werken op ons pad, die we niet goed aankunnen omdat we te klein zijn. En zomaar een paar mensen inhuren is niet altijd mogelijk”, zegt Jos Olbers, de 70-jarige oprichter van het mkb-bedrijf.

Hij is in zijn nopjes met de overname. “Pronk Bouw is een bedrijf waar alles draait om vakmanschap, net zoals dat bij ons centraal staat”, aldus Olbers, die het komende halfjaar nog actief blijft bij de onderneming. Zijn zoon Stefan zal de dagelijkse leiding overnemen.

Met Olbers versterkt Pronk Bouw zijn positie in de regio Alkmaar

Pronk Bouw telt ruim zestig werknemers en is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, restauratie en onderhoud. Bijna zes jaar geleden lijfde het al Wildeboer Bouw uit Schoorl al in. Met de overname van Olbers versterkt Pronk zijn positie in de regio Alkmaar.

De goed gevulde orderportefeuille en de gespecialiseerde vakmensen die bij Olbers in dienst zijn, zijn voor Pronk een belangrijke aanwinst. Daarnaast kunnen productieopdrachten voortaan worden ondergebracht in de werkplaats in Warmenhuizen, aldus algemeen directeur Glenn Pronk van Pronk Bouw. “Al met al zien wij dit als een uitstekende gelegenheid om betere toegang tot de Alkmaarse markt te krijgen.”

Reageer op dit artikel