nieuws

Opnieuw alarm over gevaarlijke balkons

woningbouw 2073

Opnieuw alarm over gevaarlijke balkons

Bewoners van 142 woningen in Ermelo hebben het advies gekregen om hun balkons niet te gebruiken. Volgens woningcorporatie Uwoon is bij een inspectie aan het licht gekomen dat diverse balkons gebreken vertonen. Ze voldoen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen, maakte de corporatie vrijdag bekend.

Van acuut gevaar zou geen sprake zijn en er zijn ook nog geen ongelukken gebeurd. Maar Uwoon wil het zekere voor het onzekere nemen. Huurders krijgen binnenkort te horen welke maatregelen de corporatie wil nemen om de veiligheid weer op orde te krijgen.

Het is niet voor het eerst dat corporaties waarschuwen voor gevaarlijk balkons. Dit jaar werd onder meer in Breda en Venlo honderden balkons gestut omdat er mogelijk instortingsgevaar bestond.

Naar aanleiding daarvan liet Bob Gieskens, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Constructeurs (VN Constructeurs) in een interview aan Cobouw weten dat er volgens te makkelijk wordt gedacht over de onveilige balkons . “Plasterk veegt dit probleem te makkelijk van tafel.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels