nieuws

Barmhartige Samaritaan keert terug in woongebouw

woningbouw 2307

Barmhartige Samaritaan keert terug in woongebouw
Barmhartige samaritaan

Een beeld in de gevel van de voormalige zusterflat van het Weezenlanden-ziekenhuis in het centrum van Zwolle is uit de bakstenen gevel gezaagd en wordt opgeslagen om later te worden teruggeplaatst.

De gevelsteen met een afbeelding van de Barmhartige Samaritaan werd verwijderd in opdracht van projectontwikkelaar Novaform, de gemeente Zwolle en SWZ. Novaform realiseert aan de Luttenbergstraat 34 sociale huurappartementen voor SWZ.

Een zware kraan hees het beeld uit de gevel. Het wordt opgeslagen aan de Botterweg, een opslaglocatie van de gemeente Zwolle. De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex medio 2019 weer ingemetseld worden in de voorgevel.

Doelgroep voor de woningen zijn 1- en 2 persoonshuishoudens. De woningen krijgen een maximale huur van 592 euro per maand. De 34 appartementen maken onderdeel uit van het grote nieuwbouwcomplex de Weezenlanden, waar huur- en koopwoningen gebouwd zullen worden. Een deel daarvan is sociale huur.

Reageer op dit artikel