nieuws

Referendum Rotterdams Woonvisie ongeldig verklaard

woningbouw Premium 10

Referendum Rotterdams Woonvisie ongeldig verklaard

Het referendum over de Woonvisie van Rotterdam is ongeldig verklaard. Slechts 16,9 procent van de stemgerechtigden bracht zijn stem uit. De kiesdrempel lag op dertig procent.

Het was een raadgevend referendum: bij een opkomst van meer dan 30 procent en een volmondig ‘nee’ had de Woonvisie 2030 heroverwogen moeten worden. Uit de eerste uitslagen bleek dat 71 procent tegen het plan is. Rotterdam telt 497.540 stemgerechtigden.

Woonvisie: uitstroom hogere- en middeninkomens stoppen

Wethouder Ronald Schneider wil de uitstroom van de midden- en hogere inkomens uit de stad stoppen. Meer aantrekkelijke woningen bouwen moet hiervoor zorgen. 15.000 oude woningen worden gesloopt, 10.000 woningen worden rerenoveerd. 

Het referendum kostte de gemeente 1,6 miljoen euro.

Reageer op dit artikel