nieuws

VolkerWessels gaat biobased bouwen

woningbouw Premium 15

VolkerWessels gaat biobased bouwen

ZuiverWonen: zo heet het nieuwe woningconcept van VolkerWessels Vastgoed. De ZuiverWonen-woningen zijn voor voor 87 procent circulair en deels uitgerust met biobased materialen. De eerste woningen gaan op 22 oktober van dit jaar in de verkoop.

De woningen, ontworpen door architectenbureau Zeinstra Veerbeek, bestaan voor 44 procent uit biobased materialen, zoals hout, vlaswol en riet. De woning is tevens meer dan nul-op-de-meter; het wekt meer energie op dan het huishouden doorgaans verbruikt.

80 procent minder drinkwaterverbruik

Door waterbesparende maatregelen verbruikt de woning 80 procent minder drinkwater. Een regenton in de tuin voorkomt bijvoorbeeld onnodig drinkwaterverbruik. Het gehele dakoppervlakte is afgekoppeld van het riool en uitgerust met een sedumdak.

Het Hollands Hof in Ter Aar heeft de primeur; vanaf 22 oktober gaan er daar 42 ZuiverWonen-woningen in de verkoop. Delft volgt als tweede locatie. Het is nog onduidelijk wanneer deze woningen worden aangeboden.

Reageer op dit artikel