nieuws

BAM-dochter wint tender ontwikkeling Amstelkwartier

woningbouw 38

BAM-dochter wint tender ontwikkeling Amstelkwartier

AM gaat in het Amsterdamse Amstelkwartier 7000 vierkante meter aan luxe koopwoningen ontwikkelen. De gemeente Amsterdam heeft de gebieds- en vastgoedontwikkelaar geselecteerd voor de invulling van blok 4F na een tenderprocedure.

Blok 4F is gelegen aan het park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met rechtstreekse toegang tot de Amstel. Hiermee heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op mensen die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad.

De woningen die AM gaat ontwikkelen zullen een statige uitstraling krijgen met monumentale entrees en over parkeervoorzieningen beschikken. Met een energieprestatiecoëfficiënt van 0,15 zullen de woningen “voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid”, aldus AM. Eind dit jaar zal begonnen worden met de bouwwerkzaamheden.

AM al volop actief in Amstelkwartier

AM is in het Amstelkwartier al betrokken bij verschillende andere projecten. Zo ontwikkelde het dochterbedrijf van BAM in het stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. In het voorjaar van 2017 wordt in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts, dat uit ruim 200 jonge stedelingen bestaat.

Reageer op dit artikel