nieuws

Heijmans One-woningen geplaatst in Weert

woningbouw 1442

Heijmans One-woningen geplaatst in Weert
Heijmans / Maikel Samuels

De eerste tien van in totaal dertig Heijmans One-woningen zijn vandaag in Weert geplaatst. Woningcorporatie Wonen Limburg stelt ze beschikbaar voor mensen die voor een korte periode een huis nodig hebben.

De Heijmans One-woning is een verplaatsbare tiny-house, bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Begin juni zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de woningen. De huurprijs bedraagt 587 euro per maand.

Wonen Limburg zet momenteel op diverse plekken in Limburg in op tijdelijke huisvesting. Dit omdat de vraag naar sociale huurwoningen groot is. De corporatie is zich er van bewust dat die vraag in de toekomst gaat veranderen.

“Dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met wat we op de traditionele manier aan woningen bouwen”, zegt Wonen Limburg-bestuurder Ger Peeters. “Bovendien duren die trajecten veel langer. We willen nu direct woningen toevoegen, om aan de vraag van nu te kunnen voldoen.”

Reageer op dit artikel