nieuws

Grote ambities met Brandevoort

woningbouw 28

Grote ambities met Brandevoort

De Brabantse gemeente Helmond wil in Brandevoort de slimste wijk van Nederland gaan bouwen. Duurzame oplossingen voor mobiliteit, energie, ict en stedenbouw moeten die ambities vormgeven. Er is een stelsel van flitsfietspaden voorzien en er komt veel ruimte voor groen.

De ambities van het college zijn neergelegd in een document Brainport Smart Village, waarmee de gemeente projectontwikkelaars, bedrijven en toekomstige bewoners benadert. De Automotive Campus, de Food Tech Campus en andere nabijgelegen onderwijsinstellingen krijgen een grote rol in de ontwikkeling van de wijk en de nieuwe technologie die er zal worden uitgeprobeerd. Deelgebied de Marke van Brandevoort biedt plek aan zo’n duizend woningen. Het gebied is al grotendeels bouwrijp.

Stijlbreuk

Of De Marke een grote stijlbreuk gaat opleveren vergeleken met de rest van Brandevoort durft de gemeente niet te zeggen. De Vinexwijk die begin deze eeuw werd ontwikkeld, werd vooral bekend om zijn retro-architectuur die wars is van het naoorlogse functionalisme. Het centrum van Brandevoort is opgezet als een oude vestingstad. Volgend jaar moet de eerste schop de grond in gaan voor De Marke.

Reageer op dit artikel