nieuws

Vestia kan pensioengeld Staal niet terugvorderen

woningbouw Premium

Vestia kan pensioengeld Staal niet terugvorderen

Vestia mag de 3,5 miljoen euro (bruto) die oud-bestuurder Erik Staal bij zijn vertrek in 2012 heeft meegekregen, niet terugvorderen. Er is volgens de Rotterdamse rechtbank geen grond om de toekenning van de miljoenen terug te draaien.

Ook omdat de leden van de toenmalige raad van commissarissen, die de vertrekpremie goedkeurden, ontkennen dat ze iets verkeerds hebben gedaan.

Vestia zegt niet in beroep te gaan. De corporatie richt zich nu verder op de aansprakelijkstelling van Staal voor de schade van 2,1 miljard uit het derivatendebacle. “Deze uitspraak is teleurstellend”, meldt Vestia- bestuurder Willy de Mooij. “Maar voor ons is de kous nog niet af.”

Reageer op dit artikel