nieuws

Gebruiker steeds belangrijker in renovatie

woningbouw

Gebruiker steeds belangrijker in renovatie

De gebruiker speelt een steeds belangrijker rol in het renovatieproces, schrijft Richard Butter, marktmanager Renovatie bij VNU in zijn voorwoord van de Renovatiebijlage die vandaag bij Cobouw is verschenen. Butter ziet drie thema’s in de renovatiemarkt.

De eerste trend is het nieuwe samenwerken: collectief bouwmeesterschap staat centraal, oftewel betere samenwerkingsverbanden in de bouwketen. Een tweede ontwikkeling is dat de bewoner definitief aan de knoppen zit in renovatie, de macht van huurders en bewoners neemt toe. Het derde thema is het levensduurdenken, dat de blik op de toekomst richt met kernwoorden als energieneutraal, duurzaam en biologisch.

Meer hierover vindt u in de bijlage Renovatie, waarin ook het programma en de plattegrond van de Renovatiebeurs staan, naast verhalen over passief renoveren en de grootscheepse aanpak van huurwoningen. Renovatie 2014 vindt van 9 tot en met 11 april plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Bekijk hier de bijlage Renovatie

Reageer op dit artikel