nieuws

‘Bouwer neemt geen werk meer aan, maar levert product af’

woningbouw

‘Bouwer neemt geen werk meer aan, maar levert product af’

“De Stroomversnelling veroorzaakt een revolutie in de bouw. We gaan naar een radicaal andere aanpak, waarbij een aannemer niet meer een werk aanneemt, maar een product aflevert.”

Leen van Dijke koerst recht op zijn doel af. Als voorzitter van het kernteam van de Stroomversnelling en in die hoedanigheid tevens begenadigd ambassadeur van het nieuwe bouwen, stelt hij het scherp: “Wat hier gebeurt, is trendsettend voor de bouw. De Stroomversnelling bepaalt de norm.”
Ronduit jammer vindt hij het dat een aantal bouwers momenteel nogal te hoop loopt tegen de Stroomversnelling als zijnde het feestje van louter de grote aannemers. Van Dijke verzekert dat de Stroomversnelling voor alle bouwers met een goed idee toegankelijk is. “Ze kunnen me gewoon bellen of een briefje schrijven.”

Reageer op dit artikel