nieuws

VVD wil krachtiger optreden tegen scheefhuurder

woningbouw

VVD wil krachtiger optreden tegen scheefhuurder

De VVD wil krachtiger optreden tegen huurders die te veel verdienen om in een sociale huurwoning te blijven wonen. Daarmee reageert de regeringspartij op een plan van corporatie Stadgenoot voor tijdelijke huurcontracten.

VVD-kamerlid Barbara Visser juicht het voorstel toe, maar gaat zelfs een stapje verder. Ze vindt dat huurders die teveel verdienen voor een sociale huurwoning op zoek zouden moeten gaan naar nieuwe woonruimte. Daarvoor zouden ze zes maanden de tijd krijgen. Of iemand teveel verdient, zou moeten blijken uit een jaarlijkse toets.

Het plan zou goed zijn voor de wachtlijsten en de doorstroming op de woningmarkt. Visser benadrukt dat het een denkrichting is. “Ik wil het niet morgen invoeren, maar het is toch onlogisch dat het nu eigenlijk ontbreekt aan een toetssysteem in deze overheidsvoorziening? Ik vind het heel normaal dat de overheid er is voor mensen met de kleinste portemonnee, maar de balans in het systeem is nu zoek.”

Bekijk het plan van Stadgenoot voor tijdelijke huurcontracten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels