nieuws

KC bekroond voor ontwerp stad China

woningbouw Premium

KC bekroond voor ontwerp stad China

Het Rotterdamse bureau KuiperCompagnons (KC) heeft de Award of Excellence gekregen van Internationale Urban Planners en Designers. KC kreeg de prijs samen met zijn Chinese partner John Tang Associates uit Hong Kong voor het ontwerp van een miljoenenstad in de buurt van de stad Dalian in China.

Het project ChangXing Dao bestaat uit een eilandenstad bij de Noord-Chinese stad Dalian, waar 1,5 miljoen mensen komen te wonen. Het plan is volgens de initiatiefnemers van de prijs vooral bijzonder vanwege het ontwerpproces, een internationale aangelegenheid. Nederlandse (KC), Amerikaanse (RNL), en Chinese (JTAHK) ontwerpbureaus en de lokale overheidsplanners hebben samen aan het masterplan gewerkt.

Reageer op dit artikel