nieuws

Energieproducerende woning gebouwd in Sterksel

woningbouw Premium

Energieproducerende woning gebouwd in Sterksel

In het Brabantse dorp Sterksel verrijst een woning volgens de principes van Slim Bouwen en Active House. De bouwheer is Jos Lichtenberg, hoogleraar productontwikkeling aan de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven.

Het is een House of Tomorrow Today (HOTT)-woning die energie produceert, maar natuurlijk wordt geventileerd door het gestuurd openen van ramen en ventilatieroosters. Volgens de ontwikkelaars is dat gezonder en comfortabeler dan een woning met kleine dichte ramen en een centraal ventilatiesysteem. Het ontwerp is van KAW/e architecten uit Eindhoven. Harry van Heeswijk van An Archi uit Zoetermeer treedt op als ‘bouwmeester’, zoals hij zelf zegt ‘middenin het web tussen ontwerp en realisatie’.

Lees meer in Cobouw van morgen

Reageer op dit artikel