nieuws

Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

woningbouw

Bouw blij met verlenging laag btw-tarief voor bouw en renovatie

Het verlaagde btw-tarief voor bouw en renovatie blijft van kracht tot eind 2014. De heffing op het storten van afval wordt opnieuw ingevoerd. Dat zijn twee van de zaken die het kabinet, de SGP de ChristenUnie en D66 zijn overeengekomen.

“Dit akkoord geeft de bouw lucht”, reageert de Aannemersfederatie. Ook Bouwend Nederland is blij met de verlenging van de periode voor het lagere btw-tarief. “Dat geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, reageert Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Bekijk hier alle begrotingsafspraken

Reageer op dit artikel