nieuws

Tjerk Kroes: ‘Nationale Investeringsinstelling is te licht vormgegeven’

woningbouw Premium

Tjerk Kroes: ‘Nationale Investeringsinstelling is te licht vormgegeven’

De Nationale Investeringsinstelling(NHI) die het kabinet voor ogen staat is vooralsnog te licht vormgegeven, dat zegt Tjerk Kroes directeur strategie en beleid bij APG in een interview met Cobouw. De nieuwe organisatie moet ervoor zorgen dat beleggen in Hollandse snelwegen, windmolenparken, scholen en ziekenhuizen interessant wordt.

“Het kan iets worden, maar de huidige opzet van de Nationale Investeringsinstelling is nu nog te licht vormgegeven”, zegt Kroes. Hij waarschuwt dat risico’s voorkomen moeten worden. “Dat vraagt dus om begeleiding van professionele marktpartijen. Een bureau met een paar mensen die telefonisch vraag en aanbod bij elkaar proberen te brengen volstaat niet.”

Naast directeur strategie en beleid bij APG was Kroes ook voorzitter van de commissie Alternatieve Financieringsarrangementen Woningmarkt. Lees morgen het interview in Cobouw.

Reageer op dit artikel