nieuws

Gehandicaptenraad bepleit strenge bouwregels voor toegankelijkheid

woningbouw

Gehandicaptenraad bepleit strenge bouwregels voor toegankelijkheid

De overheid moet dwingende eisen stellen om gebouwen toegankelijk te maken voor gehandicapten en ouderen.

De huidige bouwpraktijk schiet op dat punt zwaar tekort. Wettelijke eisen worden genegeerd. Woningen, kantoren en bedrijfsruimten zijn daardoor slecht toegankelijk voor mensen met fysieke beperkingen. Dat staat in het adviesrapport ‘Toegankelijkheid een pleidooi voor betere regels’. Het onderzoek werd gedaan door de Chronisch zieken en gehandicaptenraad Nederland (CG-raad), de koepel van ouderenorganisaties CSO en het kennis- en adviescentrum voor de gebruikskwaliteit van woning en woonomgeving(VACpunt Wonen).

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel