nieuws

Doelstellingen leefbaarheid niet gerealiseerd

woningbouw

Doelstellingen leefbaarheid niet gerealiseerd

Gemeenteambtenaren zijn bezorgd over de investeringen. Zij zien corporaties terughoudend worden, terwijl ze die wel nodig hebben.

Zonder de investeringen van corporaties in leefbaarheid halen de gemeenten de ambities niet. Dat zeggen bijna zes op tien ambtenaren in de woningmarktenquête van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) onder managers wonen. In de grote steden gaat het om bijna acht op de tien.

Met name kleinere gemeenten vrezen het ergste als corporaties zich steeds verder terugtrekken. De helft van de ambtenaren in die gemeenten denkt dat de decentralisatie van taken afhankelijk is van investeringen door corporaties op het terrein van leefbaarheid en maatschappelijke voorzieningen.

Reageer op dit artikel