nieuws

Binnen vijf jaar een passiefhuis zonder meerkosten

woningbouw Premium

Binnen vijf jaar een passiefhuis zonder meerkosten

Als we het willen, dan kunnen we over vijf jaar passiefhuizen opleveren zonder meerkosten ten opzichte van een mainstream nieuwbouwwoning.

Dat stelt voorzitter Chris Zijdeveld van de Stichting Passief Bouwen. En de bestaande bouw? Daar kunnen de meeste woningen met een paar eenvoudige ingrepen naar een energieverbruik voor ruimteverwarming van 250 kubieke meter gas per jaar.

Om het bovenstaande te bereiken, moet er echter wel wat veranderen in onze bouwaanpak. Zijdeveld: “Stadsplanners moeten áltijd toestaan dat nieuwbouwwoningen op het zuiden worden geöriënteerd. En welstandscommissies moeten nieuwbouw en renovaties met isolatie aan de buitenkant goedkeuren. Bovendien moet er op de bouwplaats heel goed op de details worden gelet.”

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september wordt in de Jaarbeurs in Utrecht de gratis toegankelijke kennisbijeenkomst Ecobouw gehouden. De organisatie is in handen van Cobouw, de Architect en Vastgoedmarkt. Vooruitlopend op het evenement worden in Cobouw diverse sprekers geïnterviewd. Daarnaast worden vragen over de financiering van verduurzaming behandeld. Meer informatie op www.ecobouw.net

Reageer op dit artikel