nieuws

Plannen voor nieuwe functie panden binnenstad Breda

woningbouw

Maas-Jacobs Vastgoed uit Zundert is als beste uit de bus gekomen bij de marktselectie voor de herontwikkeling van de locatie Gasthuispoort in de binnenstad van Breda. Het favoriete ontwerp gaat uit van woningbouw, winkels en parkeerplaatsen. Dat maakt de gemeente Breda bekend.

Gasthuispoort bestaat uit een voormalig kantoor, een voormalig woonhuis en een vroegere winkelruimte in de binnenstad van Breda. Drie marktpartijen werkten een plan uit voor de gebouwen die eigendom zijn van de gemeente Breda. Het herontwikkelingsplan van Maas-Jacos heeft de voorkeur van het college van Burgemeester en Wethouders. In het plan worden in de gebouwen ongeveer zestig woningen gevestigd in uiteenlopende prijsklassen. Het gaat om onder meer appartementen, zorgwoningen en stadsvilla’s. Verder wordt ruim 1700 vierkante meter gereserveerd voor winkelruimte en komen er rond vijftig parkeerplaatsen.

Bob Bergkamp, wethouder wonen en leven, prijst de plannen omdat de oostelijke entree van de stad er door wordt versterkt. Ook is hij enthousiast over het hergebruik van de gebouwen waardoor minder hoeft te worden gesloopt en minder afval vrij komt.

Het definitieve besluit over de plannen volgt na de zomer. De bouw begint volgend jaar .

Reageer op dit artikel