nieuws

Luxemburg-stad krijgt duurzame Nederlandse wijk

woningbouw

Luxemburg-stad krijgt duurzame Nederlandse wijk

Het plateau van Kirchberg in Luxemburg-stad krijgt een duurzame wijk van Nederlandse hand. Bij het ontwerp is behalve met schoonheid en historie sterk rekening gehouden met de mogelijkheden van zonne-energie.

Het regenwatersysteem combineert open afvoer met piekberging, een nieuwtje voor Luxemburg. Het winnende ontwerp werd gemaakt door Urbis bureau voor stadsontwerp uit Rotterdam (stedenbouwkunde en bouwkundige aspecten), Bosch Slabbers landschapsarchitecten uit Middelburg (landschap en buitenruimte) en Witteveen+Bos raadgevende ingenieurs, uit Deventer (duurzaamheid, water en energie). De wijk, die Kennedy Süd gaat heten, ligt aan de oude snelweg Avenue J.F. Kennedy die wordt herontwikkeld tot stedelijke boulevard.

De inrichting en bouw van de 16 hectare grote wijk zal vanaf 2018 een jaar of twintig in beslag nemen.

Reageer op dit artikel