nieuws

Onduidelijkheid over Duitse concurrentie op hypotheekmarkt

woningbouw

Onduidelijkheid over Duitse concurrentie op hypotheekmarkt

Een Duits consortium van twintig bedrijven, waaronder Deutsche Bank en Allianz, gaat in Nederland hypotheken verkopen.

Dat melden lokale media en de Volkskrant. Allianz zegt van niets te weten. Financieel adviseur Rob Jansen van het kantoor Adfinis uit Deventer stelde vrijdag in De Stentor dat een twintigtal zelfstandige hypotheekadviseurs in Nederland de goedkope Duitse hypotheken van het consortium aan de man gaan brengen. Het zou gaan om een “oorlogskas” van 200 miljard euro. Banken hebben op dit moment voor een bedrag van ruim 600 miljard aan hypotheken verstrekt aan Nederlandse woningbezitters in ons land.

De partijen zouden in Nederland hypotheken gaan verkopen tegen Duitse prijzen. De rente op een NHG-hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar ligt nu tussen 3,9 en 4,5 procent. Het Duitse consortium zou hiervoor circa 2,8 procent vragen. Volgens Allianz “klopt er niets” van het verhaal. “Wij zijn op geen enkele manier van plan om meer hypotheken te verstrekken in Nederland”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel