nieuws

Nieuw energielabel kost slechts paar tientjes

woningbouw

Nieuw energielabel kost slechts paar tientjes

Het energielabel voor woningen wordt goedkoper, eenvoudiger en speelt bij de verkoop van een woning niet langer een rol.

Het vergelijken van de prestaties van oude en nieuwe woningen wordt makkelijker. Aan het circus met het energielabel lijkt zo een einde te komen. Minister Blok zet flink het mes in de oorspronkelijke plannen die de Tweede Kamer eind vorig jaar keihard afserveerde.

Het energielabel wordt goedkoper, eenvoudiger en zal bij de verkoop van een woning niet langer een rol spelen, belooft de minister. Nu kost het laten opstellen van een energielabel tussen de 100 en 200 euro. Als het aan Blok ligt, wordt dat een aantal tientjes.

Lees de Kamerbrief waarin de vereenvoudiging van het energielabel aan bod komt

Reageer op dit artikel