nieuws

PvdA-economen pleiten voor investeringspakket van 10 miljard

woningbouw

PvdA-economen pleiten voor investeringspakket van 10 miljard

Er moet een reddingspakket voor de Nederlandse economie komen. Daarvoor pleiten de PvdA-economen en oud-ministers Willem Vermeend en Rick van der Ploeg.

Het lage btw-tarief ook voor nieuwbouw van woningen, bedrijfsinvesteringen stimuleren met tijdelijk 100 procent vervroegde afschrijving en een investeringspakket van 10 miljard euro. Daarmee moet de economie en de bouw weer gestimuleerd worden, vinden beide coryfeeën.

Het idee is ingegeven door de recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit blijkt dat de werkloosheid is opgelopen naar het hoogste niveau in 30 jaar. Door met name in de bouw te investeren kan behoorlijke winst worden geboekt voor de economie, vinden zij.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels