nieuws

Onderzoeken naar betaalbaarheid huurdersheffing spreken elkaar tegen

woningbouw

Onderzoeken naar betaalbaarheid huurdersheffing spreken elkaar tegen

De berekeningen van minister Blok (wonen) over de betaalbaarheid van de huurdersheffing voor corporaties zijn te optimistisch.

Dat concludeert brancheorganisatie Aedes na een kritische beschouwing van de cijfers. Vandaag stemt de Eerste Kamer over de huurverhoging. De minister liet eind vorige maand weten dat de heffing van 1,7 miljard euro die de verhuurders wordt opgelegd, betaald kan worden uit de opbrengsten van de huurverhoging.

Aedes en onderzoeksbureau Ortec Finance analyseerden de cijfers van bureau ABF die Blok daarvoor gebruikte, en komen tot een andere conclusie. Volgens de brancheorganisatie zijn de berekeningen van ABF veel te optimistisch en zijn de gebruikte aannames weinig realistisch.

Reageer op dit artikel