nieuws

Zestien corporaties onder toezicht

woningbouw Premium

Zestien corporaties onder toezicht

Het aantal woningcorporaties dat onder toezicht staat van het ministerie stijgt. Dat laat minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer weten. Op dit moment zitten zestien corporaties in de gevarenzone.

Het jongste slachtoffer is de kleine seniorenhuisvester Stichting Veron uit Moerdijk (182 woningen). De corporatie moet fuseren of houdt op te bestaan. Ook Vestia, WSG, Laurentius, De Key, Stadgenoot, Ymere, Portaal, Wooninvest, Stichting Woningbouw Slochteren, Woonstichting ’t Heem, Goed Wonen, Wooninvesteringsfonds, Stichting Zaandams Volkshuisvesting, Algemene Woningbouwvereniging Monnickendam en Wooncorporatie Kennemerhave staan nog onder verscherpt toezicht. Vestia en WSG hebben saneringssteun gekregen van het Centaal Fonds Volkshuisvesting.

Reageer op dit artikel