nieuws

Interieurarchitect wil ook 6 procent btw

woningbouw Premium

Interieurarchitect wil ook 6 procent btw

De Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) vindt dat het btw-tarief van zes procent voor verbouwing en renovatie van bestaande woningen ook voor architectendiensten moet gelden.

Dat stelt de vereniging in een brief aan minister Blok (wonen). Niet alleen de ontwerpers zijn daarmee geholpen, betoogt BNI-voorzitter Peter Dautzenberg in de brief. “Als de 6% regeling ook voor architectendiensten zou gelden dan zou dat voor de particulieren een extra investeringsruimte in hun verbouwingsbudget kunnen geven, die doorwerkt in de omzetten van de aannemers en de (interieur-)architecten.” De btw op renovatie van bestaande woningen gaat per 1 maart een jaar lang van 21 naar 6 procent.

Reageer op dit artikel