nieuws

Flexibele concepten op de Bouwbeurs

woningbouw

Flexibele concepten op de Bouwbeurs

Nu de hoop is vervlogen dat de problemen op de woningmarkt zichzelf oplossen, terwijl de vraag drastisch en snel verandert, zijn spelers naarstig op zoek naar vernieuwing.

Een veelgehoorde term daarbij is flexibiliteit. Want wat is er mooier dan een levensloopbestendige woning die je in een handomdraai geschikt kan maken voor gebruiker B, C, of D? Waar de discussie over flexibiliteit zich vaak toespitst op de maximale overspanning van de vloeren, kiest woningcorporatie Portaal voor een andere benadering. Het bedrijf heeft twee denktanks in het leven geroepen die in overleg met de klant en met de leverancier tot flexibele eengezinswoningen en appartementencomplexen proberen te komen. Nianesto richt zich daarbij op de eengezinswoningen.

Nianesto’s jongere zusje Barbahuis richt zich op het appartementencomplex. De organisatie noemt daarbij ook nadrukkelijk de leveranciers. “Om tot resultaten te komen, moeten we weten welke interessante producten er bestaan, welke producten gemakkelijk kunnen worden geproduceerd en hoe we de verschillende systemen en producten aan elkaar kunnen koppelen”, zegt Bart Snijders, ontwikkelaar in de regio Leiden, hierover.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over flexibele concepten op de Bouwbeurs 

Reageer op dit artikel