nieuws

‘Kabinet onderschat vastgoedprobleem’

woningbouw

‘Kabinet onderschat vastgoedprobleem’

Het kabinet onderschat de gigantische waardedaling van het Nederlandse vastgoed.

Dat zegt Frank Bijdendijk, voorzitter van het Nationaal Renovatie Platform in een interview met Dagblad Cobouw. “De regering moet het duurzaam gebruik van de bestaande voorraad als nationaal probleem hoog op de politieke agenda zetten.”

Nederlandse woningen en gebouwen waren samen voor de crisis tussen de 2000 en 2500 miljard euro waard, redeneert Bijdendijk. “Stel nou eens dat die waarde met twintig procent zakt. Dan heb je het over 500 miljard euro. Dat is ongeveer gelijk aan ons bruto binnenlands product. Je kunt je afvragen of de BV Nederland dat kan hebben, want onder dat verlies lijdt iedere Nederlander”, zegt de voormalige Amsterdamse corporatiebestuurder.

In het regeerakkoord staat geen letter over het aanpakken van leegstand. Bijdendijk vindt dat veelzeggend.

Lees morgen het interview met Frank Bijdendijk

Reageer op dit artikel