nieuws

Passieve woningen Roosendaal voldoen aan verwachting

woningbouw

De voorspellingen van de Roosendaalse corporatie Aramis AlleeWonen lijken uit te komen: de bewoners van de passieve woningen in de wijk Kroeven zijn over het geheel genomen minder kwijt aan energie.

Elk van de 246 woningen in de Roosendaalse wijk zou 75 procent minder verbruiken, wat de bewoners ruim 65 euro per maand scheelt.

Technisch projectleider Robert van Rede van Aramis AlleeWonen gaat ervan uit dat de werkelijke besparing beduidend hoger zal zijn; niet in de laatste plaats omdat de woningen voor de renovatie nauwelijks waren geïsoleerd. Voor het werk lag het gemiddelde gasverbruik op 2000 kubieke meter. Het huidige verbruik schommelt rond 400 kubieke meter per jaar. Het inmiddels bewezen succes van Kroeven doet bij de corporatie het plan rijzen om 84 vergelijkbare woningen ook te renoveren volgens de passiefhuisprincipes. De kosten daarvan kunnen lager uitvallen dan die voor Kroeven; 15 tot 20 procent minder schat Van Rede. “De aannemer weet nu welke risico’s kunnen ontstaan.”

In Kroeven zijn twee renovatiemethoden toegepast. Beide gaan uit van een dikke isolerende schil en functioneren even goed.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels