nieuws

Onderzoek naar huizenprijzen uitbesteed

woningbouw

Onderzoek naar huizenprijzen uitbesteed

Het parlementair onderzoek Huizenprijzen naar prijsvorming en kostenontwikkeling op de huizenmarkt is gestart met het extern uitbesteed onderzoek.

Het consortium RIGO/Brinkgroep probeert de komende maanden “een integraal beeld te krijgen van factoren en actoren die prijzen en kosten van woningen beïnvloeden”. De onderzoekers vegen de cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Centraal Planbureau (CPB) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op een hoop.

Het onderzoek moet een bronnenverkenning, een tussenrapportage en een eindrapport opleveren. Het laatste vormt een belangrijk onderdeel van de eindconclusie van de tijdelijke onderzoekscommissie van de Tweede Kamer. Deze commissie zal begin volgend jaar klaar zijn. Daarna debatteert het parlement over de prijzen van nieuwbouwwoningen.

Reageer op dit artikel