nieuws

Leerlingen bouwen starterswoningen

woningbouw Premium

Leerlingen bouwen starterswoningen

In Heerlen zijn vier starterswoningen opgeleverd. De woningen zijn volledig volgens de kwaliteitsregels van het Bouwbesluit opgetrokken door leerlingen van Bouw Opleidingen Zuid in Nuth.

De veertig leerlingbouwvakkers vonden geen leerwerkplek bij een aannemer. Juist in dit deel van Limburg slaan vergrijzing en krimp keihard toe. Nieuwbouw is er nog maar weinig, ontgroening des te meer.

“De woningen moesten tegen een lage kostprijs worden gebouwd, aannemers waren niet enthousiast’’, zegt René Moberts, directeur van het opleidingsinstituut. De Limburgse gedeputeerde Noël Lebens (CDA) werkte vervolgens mee aan een plan van ontwikkelaar Noville en Bouw Opleidingen Zuid om de woningen te laten bouwen door leerlingen die geen leerplek vonden.

Reageer op dit artikel