nieuws

‘Vestia-banken treffen hele corporatiesector’

woningbouw

‘Vestia-banken treffen hele corporatiesector’

De banken die Vestia opzadelden met overbodige derivaten, hadden zich moeten realiseren dat ze niet alleen een zorgplicht hebben ten opzichte van Vestia, maar ook ten opzichte van de hele corporatiesector. Dat zegt Jim Schuyt, bestuursvoorzitter van De Alliantie.

Als Vestia omvalt, gaat de hele sector bloeden omdat corporaties onderling voor elkaar garant staan. “Er is een gerede kans dat Vestia de problemen niet op eigen kracht de baas kan en dat het Centraal Fonds Volkshuisvesting moet besluiten tot sanering. Dit betekent dat er een heffing komt en dat alle corporaties moeten bijdragen”, aldus Schuyt op zijn weblog.

Veel corporaties waarschuwen nu al dat ze in dat geval vele miljoenen extra kwijt zijn en hun investeringsprogramma noodgedwongen gaan afbouwen.

Reageer op dit artikel