nieuws

Rondneuzen in drijvende woning die leeft van de zon

woningbouw

Rondneuzen in drijvende woning die leeft van de zon

“Na 2000 jaar mag je wel eens ophouden met stenen stapelen”. Aan het woord is architect Pieter Kromwijk. Hij stond aan de wieg van de eerste drijvende passiefwoning van Nederland, de AutarkHome.

“Uitgangspunt van deze woning is: de bron van alle leven is de zon”. Vanaf zaterdag kan het publiek vijf maanden lang rondneuzen in de drijvende witte woning, afgemeerd aan de kade van de Maas in Maastricht.

De op een groot vlot drijvende woning voorziet volledig in de eigen energievoorziening. Wie het huis met zijn drie slaapkamers, douche, ruime woonkamer en keuken wil kopen, betaalt daarvoor 250.000 euro. Met als voordeel dat hij geen maandelijkse energiekosten hoeft te betalen. Dat maakt het huis volgens ontwerper Pieter Kromwijk van Coenegracht en Kromwijk Architecten aantrekkelijk.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel