nieuws

Landhuis op temperatuur met afvalhout en zonnecollectoren

woningbouw Premium

Landhuis op temperatuur met afvalhout en zonnecollectoren

Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, prees vooral de inzet van moderne technieken om van het rijksmonument in ‘t Harde een energiezuinig gebouw te maken.

Pim, elektrotechnicus, en Fenneken Anneveld, architect, pasten een ingenieus systeem van zonnecollectoren, houtkachels en wandverwarming toe. Zo blijft de temperatuur in landhuis Schouwenburg altijd constant. In 2008 kochten zij landhuis Schouwenburg in ‘t Harde bij Elburg. Het zeventiende eeuwse rijksmonument met bijbehorend koetshuis verkeerde in zeer slechte staat. Vorige week namen ze afscheid van aannemer Hanzebouw uit Zwolle. Schouwenburg is nu met zorg gerestaureerd. Dat leverde de familie Anneveld eind april het Restauratiefondscompliment 2011 op.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel