nieuws

Belegger eist dat Volker Wessels Stadionkwartier afbouwt

woningbouw Premium

Belegger eist dat Volker Wessels Stadionkwartier afbouwt

Lauram heeft bouwer Volker Wessels voor de rechter gedaagd. De vastgoedbelegger, een combinatie van belegger Amvest en woningcorporatie Laurentius, eist dat de aannemer het project Stadionkwartier Eindhoven zo snel mogelijk afbouwt.

Het Stadionkwartier, dat in totaal uit 500 appartementen bestaat, is voor 85 procent gereed. Door het faillissement van projectontwikkelaar Heja kwam de bouw van het project stil te liggen. Onterecht, volgens Lauram, want in 2008 kwamen de partijen een afbouwgarantie overeen. Als Heja zijn verplichtingen niet meer kon nakomen, zou VolkerWessels het project voltooien.

Volker Wessels zegt er alles aan te doen om een rechtsgang te voorkomen. “Er is deze week nog een overleg gepland”, zegt woordvoerder Gjalt Rameijer. “We gaan er vanuit dat we op tot een overeenstemming kunnen komen.”

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel