nieuws

Reinbouw getroffen door bankroet Bontenbal Bouw

woningbouw

Reinbouw getroffen door bankroet Bontenbal Bouw

Reinbouw is een van de bedrijven die een vordering heeft op het woensdag failliet verklaarde Bontenbal Bouw.

Reinbouw werkte als onderaannemer voor Bontenbal op een project van Phanos in Harderwijk. Reinbouw heeft volgens directeur Bas Reinders geen last van de geldproblemen bij Phanos, zoals verschillende media waaronder Dagblad Cobouw donderdag meldden.

Reinbouw heeft volgens Reinders vanwege het faillissement van Bontenbal het retentierecht uitgeoefend op 22 niet afgebouwde woningen op het project Allura in Harderwijk.

Bontenbal, een dochterbedrijf van Nobema, dat dinsdag ook failliet werd verklaard, was de hoofdaannemer van het project van Phanos. “Wij zijn eigenlijk nooit onderaannemer, maar Bontenbal wilde vorig jaar mensen van ons inlenen”, zegt Reinders. “Voordat we het wisten hadden we het project na de zomer vorig jaar helemaal overgenomen. Dat is jammer genoeg slecht afgelopen.”

Reageer op dit artikel