nieuws

Florie en Van den Heuvel eist geld van Phanos

woningbouw

Florie en Van den Heuvel eist geld van Phanos

Florie en Van den Heuvel is naast HSB Bouw ook schuldeiser bij het in financiële nood verkerende Phanos.

Dat bevestigt adjunct-directeur Jan Vissers van het bouwbedrijf uit Nieuwegein. Het bouwbedrijf oefent al enige tijd het retentierecht uit op het nieuwbouwproject Harderhout II, dat het bedrijf bouwt in Harderwijk. Het gaat om een project met 153 woningen waarvan er nog dertien afgebouwd moeten worden. Het is een van de grotere lopende projecten van Florie en Van den Heuvel.

“Een vervelende situatie”, vindt Vissers de betalingsproblemen bij Phanos. Hij wil niet zeggen hoeveel geld de bouwer van Phanos tegoed heeft. “Maar het retentierecht kun je niet uitoefenen bij een schuld van 10.000 euro.” Volgens de adjunct-directeur buigen juristen zich nu over het conflict.

Reageer op dit artikel